Roxy’s Tikibar

Aloha en welkom in Roxy’s Tikibar!


Vroeg in de jaren 30 ontstond in de Verenigde Staten een nieuw horecabegrip; Tiki. Rum werd tijdens de drooglegging veel als smokkelwaar de Verenigde Staten in gebracht. Vrijwel direct na de drooglegging zagen voorvaderen van de Tiki-cultuur Ernest Gantt (Don the Beachcomber) Victor Bergeron (Trader Vic) een gouden kans om deze overvloed aan rum te benutten. Ieder startte zijn eigen imperium aan horecazaken waarin rum, vruchtensappen en tropische invloeden de basis vormden.


In de jaren 50 groeide de Tiki-cultuur uit tot niet eerder gekende grootte. Mede hiervoor verantwoordelijk waren de Amerikaanse soldaten die met heimwee terugdachten aan de stationering tijdens de oorlog op de Caribische- en Polynesische eilanden. ‘Escapism ’ is de term die gebruikt werd door de Amerikanen om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur van het leven. Wij hopen dat als je bij ons rondkijkt met een tropisch drankje voor je neus, je misschien wel even dat zelfde gevoel van ontsnappen ervaart.


Liefs,
Team Roxy’s

Ons menu

Sfeerimpressie

Waar kun je ons vinden?